Het is een onderwerp waar vaak pas over nagedacht wordt op het moment dat het niet werkt: de wifi-verbinding. Helaas is er een storing, mogelijk veroorzaakt doordat teveel mensen met een mobiel apparaat op één plek bij elkaar komen, of omdat er ruis ontstaat van de verbinding van de buurman. Je kunt het vergelijken met de radiozender die plotseling niet meer werkt als je de Nederlandse grens overrijdt. Een ander signaal is krachtiger…
Wat zijn de gevolgen van een slecht werkende wifi- verbinding?
Als de toegang tot deze draadloze verbinding niet meer werkt dan ervaren de meeste mensen allereerst frustratie. Het is je vast weleens overkomen dat de wifi-verbinding in een hotel, tijdens een evenement of congres belabberd was. “Grrr…” Het gevolg van deze frustratie is vaak een slechte recensie. Hotels worden er zelfs door afgewezen: het kost nieuwe klanten.
Maar er is nog iets van belang, wat met toenemend gebruik te maken heeft. Steeds meer apparaten, ook op kantoor, zijn afhankelijk van de wifi-verbinding. De thermostaat, het deurslot of de slimme verlichting werken niet zonder wifi-verbinding. Aan IoT (Internet of Things) heb je meestal niets zonder stabiele draadloze verbinding. De gevolgen van een slecht werkende wifi-verbinding kunnen dus ook onveilige situaties zijn, het niet kunnen doorwerken, of het te laat zijn voor de online meeting met je klant. Kortom, een goed wifi-netwerk is tegenwoordig onmisbaar om technologische innovaties voor ons allemaal continu te laten werken.
Waarom werken wifi-verbindingen niet altijd?
De meest voorkomende oorzaak noemden we al: andere draadloze signalen storen je verbinding. Er zijn zelfs gevallen op thuiswerkplekken bekend waar wifi-verbindingen uitvallen omdat er een magnetron werd aangezet. Maar ook als er teveel bluetooth apparaten zijn kunnen problemen zich voordoen: de capaciteit is ontoereikend voor het aantal gebruikers. Je kunt het vergelijken met stilstaan tijdens een file. Daarnaast zijn er natuurlijk ook allerlei kantoorpanden, verzamelgebouwen, productiehallen, distributiecentra en nog vele andere omgevingen die voorzien zijn van dikke muren of staalconstructies. De wifi-verbinding komt er simpelweg niet doorheen.
Dit is hoe we helpen
Allereerst is connectiviteit ons specialisme en bieden we Wifi-as-a-Service aan. Dat betekent onder andere dat we, voorafgaand aan een goed advies, ervoor zorgen dat meerdere gebruikers op een veilige manier van wifi-verbindingen gebruik kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld door meerdere access points aan te leggen en er ook voor te zorgen dat fysieke hindernissen doorbroken worden. Zogenaamde wifi-repeaters of range extenders helpen daarbij.
Geen zorgen meer, maar stabiliteit en duidelijkheid
Zelf heb je met Wifi-as-a-Service geen omkijken meer naar het beheer en onderhoud van je draadloze netwerk. Wat je van ons periodiek kunt verwachten zijn rapportage over de performance van jouw draadloze verbindingen. De beheersoftware hebben we daarvoor in huis. Door het gebruik van de draadloze verbindingen te monitoren weten we ook of de wifi-capaciteit moet worden aangepast. Zodat je continu een stabiel draadloos netwerk hebt voor jezelf, je collega’s maar ook klanten. Iedereen tevreden.
Wil je “Sorry geen wifi” ook voorkomen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.